Δραματοποιημένο βίντεο με μουσική από τον τελευταίο δίσκο (The forest in me) των Xylouris White.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χωρίς να υπερβάλλουμε θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Φελίξ Φενεόν ενσάρκωσε την πεμπτουσία του δανδισμού και αποτέλεσε πρότυπο διανοούμενου που έζησε κατά την περίοδο του fin-de-siècle.
Περουβιανή ποιήτρια Μπλάνκα Βαρέλα και η συλλογή ποιημάτων της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Librofilo & CO με τίτλο Ασμα δημώδες και άλλα ποιήματα.
Πώς ήταν τα φοιτητικά του χρόνια στο Ηράκλειο, τι πιστεύει για τον ψυχαγωγικό ρόλο του θεάτρου, ποιες είναι οι απαιτήσεις για ένα ηθοποιό και τι εκλαμβάνει από το κοινό; Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου μίλησε γι’ αυτά και για άλλα πολλά στο κανάλι του Reactor.
H σχέση του θεατρικού έργου με την ηθική μέσα από τις πράξεις των ηρώων στους Βρικόλακες.
Ο αθλητισμός είναι από τα ωραία “δεύτερα πράγματα” στη ζωή, μετά το δικαίωμα στην εργασία, την Παιδεία, την Υγεία και όλα αυτά σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον – αναγκαία η επισήμανση γιατί ο αθλητισμός επιχειρήθηκε να γίνει εργαλείο στα χέρια δικτατόρων που είχαν κατανοήσει την εμβέλειά του
Ψηλαφούμε το λογοτεχνικό σύμπαν του Σαντιάγο Ρονκαλίολο. Ο λόγος για τα Αλλά Ρήσαι Ημάς από του Πονηρού και την Ντροπή.
Το μήνυμα που δίνει ο Abel Paz μέσα από τα γραπτά του, κατά τη γνώμη μου, δεν αφήνει περιθώρια παρανόησης, τόσο της πρόθεσης όσο και της προσωπικότητάς του.
Ο Τσβάιχ δίχασε και εξακολουθεί να διχάζει κοινό και μελετητές. Από τη μία αγαπήθηκε όσο λίγοι συγγραφείς, από την άλλη τού ασκήθηκε τόσο δριμεία κριτική.
Όπου σήμερα ερχόμαστε σε επαφή με το λογοτεχνικό σύμπαν της Μεξικάνας Γκουαδαλούπε Νέτελ.
Στη συλλογή αυτή, περιλαμβάνονται 22 κείμενα, τα οποία γράφτηκαν σε διάφορες περιόδους και για διαφορετικούς σκοπούς. Καλύπτουν όμως, σε μεγάλο βαθμό, το έργο του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ.
Μια επίσης πολύ σημαντική συμβολή του Κανίβαλου σε σχέση με την αποικιοκρατία είναι το ότι κατέδειξε τις νοοτροπίες που τη συνόδευαν, όπως ο καθημερινός, “casual” ρατσισμός.
Με Φώτη Τερζάκη γνωρίζουμε τον Βίκτωρ Τέρνερ και το έργο του Από την Τελετουργία στο Θέατρο.
Το αίσθημα του εγκλωβισμού,η επιθυμία για μια φυγή, αντικατοπτρίζει τα προσωπικά αδιέξοδα του συγγραφέα όσο και το συλλογικό αδιέξοδο μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Με την Βάσω Χρηστάκου συζητάμε για τον Περουβιανό συγγραφέα και ποιητή Σέσαρ Βαγιέχο και το έργο του Το Βολφράμιο.
Ποδοσφαιρικά κόμικς:Ρόι Ρέυς, Τα Μαγικά Παπούτσια του Μπίλυ, Ερίκ Καστέλ, ο Τερματοφύλακας Γιατρός.