Όπου σήμερα, παρέα με τον Μι Δέλτα συζητάμε για τον Τερματοφύλακα Γιατρό αλλά και για την ιστορία των ποδοσφαιρικών κόμικ που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όπου σήμερα, γνωρίζουμε το λογοτεχνικό σύμπαν του Ντέλμορ Σβάρτς και μεταφερόμαστε στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής ύφεσης στην Αμερική,
Καταπιάνεται με κοινωνικά θέματα γειωμένα στην ιστορία, με βαθύτερο πολιτικό κι ανατρεπτικό περιεχόμενο.
Κάτοικοι του Macizο, μιας από τις περιοχές με την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα του πλανήτη, μιλάνε για την αντίσταση στις εξορύξεις χρυσού.
Η αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αρκετά. Είναι το ποδόσφαιρο των υπεραθλητών, του αποτελέσματος, των ζάπλουτων ιδιοκτητών και των brand names. Το βιβλίο υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας.
Για το Κοινωνικό και Πολιτικό νόημα των Spor
Όπου σήμερα, αποφασίσαμε να διερευνήσουμε το σύστημα υγείας της Κούβας και αναρωτιόμαστε τι το διαχωρίζει από τα συστήματα του υπόλοιπου κόσμου.
Όπως ο ίδιο ο τίτλος δηλώνει, το εν λόγω βιβλίο είναι μια συλλογή διηγημάτων με κεντρικό άξονα τον έρωτα. Όχι ιδιαίτερα συνηθισμένες ιστορίες, με τον έναν ή άλλον τρόπο, να αφορούν κι εμάς.
Ο Εδουάρδο Γκαλεάνο στην τηλεόραση
Όπου σήμερα, κάνουμε μια βόλτα στην ιστορία της Αργεντινής. Ανακαλύπτουμε ότι δεν την γράφουν πάντα οι ζωντανοί αλλά καμιά φορά και οι δηλωμένοι νεκροί.
Πρόκειται για μια σειρά από ολοκληρωμένες, παρά τη μικρή φόρμα που χρησιμοποιείται, «ιστορίες», οι οποίες, παρά τις δραματουργικές αρετές τους –ή ίσως χάρη (και) σε αυτές–, μπορούν κάλλιστα να διαβαστούν ως σύντομα αφηγήματα.
Όπου σήμερα, αφηγούμαστε Αταίριαστες Ιστορίες από το Μουντιάλ της Ρωσίας και από το EURO του 2020!
Με τον μεταφραστή Λευτέρη Μακεδόνα συζητάμε για τον Φερνάντο Βαγιέχο και το έργο του Ο γκρεμός.
Στη συλλογή αυτή, περιλαμβάνονται 22 κείμενα, τα οποία γράφτηκαν σε διάφορες περιόδους και για διαφορετικούς σκοπούς. Καλύπτουν όμως, σε μεγάλο βαθμό, το έργο του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ.
Ένα Romancero για τον Ντουρούτι από τον Τσίτσο.
Ένα σύντομο διήγημα βασισμένο σ’ ένα αυτοβιογραφικό στιγμιότυπο, καταρχήν… Καταλαβαίνει όμως κανείς γρήγορα ότι διαβάζει ένα διήγημα με αξία δοκιμίου, για να το πούμε έτσι.