Όπου σήμερα, με τον μεταφραστή Γιάννη Ιωαννίδη, συζητάμε για τον Γκάρι Λίνεκερ και το βιβλίο του 50 Φορές που το ποδόσφαιρο άλλαξε τον κόσμο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η συντροφιά του ταξιδιώτη είναι ο θάνατος. Και όμως, το χλωμό είδος του ταξιδιώτη δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί.
Ο Τσβάιχ δίχασε και εξακολουθεί να διχάζει κοινό και μελετητές. Από τη μία αγαπήθηκε όσο λίγοι συγγραφείς, από την άλλη τού ασκήθηκε τόσο δριμεία κριτική.
Όπου σήμερα, αφηγούμαστε Αταίριαστες Ιστορίες από το Μουντιάλ της Ρωσίας και από το EURO του 2020!
Όπου σήμερα, αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στην Ιταλία της δεκαετίας του ’60 αλλά και του ’70 να γνωρίσουμε τους furiosiτης Μίλαν και να ξεφυλλίσουμε το μοναδικό ντοκουμέντο Furiosiτου Νάνι Μπαλεστρίνι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Απρόβλεπτες.
Όπου σήμερα, γνωρίζουμε δυο σημαντικές φωνές της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας! Τον Μαρτίν Κόαν και την Παουλίνα Φλόρες.
Το αίσθημα του εγκλωβισμού,η επιθυμία για μια φυγή, αντικατοπτρίζει τα προσωπικά αδιέξοδα του συγγραφέα όσο και το συλλογικό αδιέξοδο μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Το video Mastura Ambient περιέχει τα γυρίσματα των τραγουδιών «Θεέ μου μεγαλοδύναμε» και «Ο Πόνος του Ποδηλάτη» από το 45άρι δίσκο βινυλίου που κυκλοφόρησε με το περιοδικό ΜΕΤΡΟ (ΤΕΥΧΟΣ1 – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015).
Ένα συναρπαστικό ερωτικό θρίλερ με πλοκή αστυνομικού, αλλά με παντελή απουσία της αστυνομίας,το οποίο,κουβαλάει και αναδεικνύει πληθώρα κοινωνικοπολιτικών, πολιτισμικών και εθνολογικών στοιχείων.
Ο Δράκος δεν Χορεύει. Για όσους αρνήθηκαν να τους αλέσει ο μύλος της αποικιοκρατικής μηχανής και να τους ξεράσει σε κόκκους ζάχαρης, κακάο και ψίχα καρύδας.
Εκπαιδεύω έναν ηθοποιό σημαίνει αποσύρομαι, χάνομαι. Ο εκπαιδευτής πρέπει να πεθαίνει μέσα στον ηθοποιό. Είναι μια εξαιρετικά λεπτή, ευαίσθητη τέχνη.
Όπου σήμερα, αποφασίσαμε να γνωρίσουμε τον συγγραφέα Φρήντριχ Ντύρενματ και τον δημοσιογράφο Ντανιέλ Σνεντερμάν. Η Βλάβη, Βερολίνο 1933.
Με την Μαρία Αθανασιάδου συζητάμε για την Αλαΐδε Βεντούρα Μεδίνα και το έργο της Ραγισμένοι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Carnivora.
Όπου σήμερα, κάνουμε μια στάση στην Ρουμανία και γνωρίζουμε δυο εξέχουσες μορφές της Ρουμάνικης λογοτεχνίας. Γνωρίζουμε τον τον Μαξ Μπλέχερ και τον Ματέι Βιζνιέκ.
Θεατρικό πλαίσιο που ενσωματώνει την θεατρική παρουσία του ηθοποιού στο μοτίβο της σύγχρονης ζωής.
Ηλίας Πετρόπουλος. Πνεύμα ανήσυχο και ερευνητικό, πολέμιος των ακαδημαϊκών και του κατεστημένου, ο Ηλίας Πετρόπουλος ήταν ο πρώτος λαογράφος στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με το περιθώριο.