Όπου σήμερα, συζητάμε με τον συγγραφεά Κώστα Ραμπότα (Dieci), για το νέο του βιβλίο αφιερωμένο στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με τίτλο MaraD10s που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος\Fylatos Publishing.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο κόσμος αυτός είναι αβίωτος. Οι χαραμάδες απ’ όπου μπορεί να περάσει το φως είναι ελάχιστες.
Όπου σήμερα, ταξιδεύουμε στην Αργεντινή και γνωρίζουμε μια σπουδαία λογοτεχνική φωνή, την Κλαούδια Πινιέιρο!Από τις εκδόσεις Carnivora διαβάζουμε το πρώτο της βιβλίο που κυκλοφόρησε στα ελληνικά το,«η Ελένα Ξέρει».
Ότι γεννιέται και δεν έχει ξαναειπωθεί διεκδικεί την καινοτομία. Η σωματική μέθοδος της Ίμπεν είναι ένα προσωπικό της επίτευγμα που κτίσθηκε μέσα στο χρόνο .
Όπου σήμερα, ταξιδεύουμε στη Βρετανία και γνωρίζουμε τον Ντ. Χάντερ και διαβάζουμε το έργο του Chav, Αλλυλεγγύη από τα υπόγεια.
Θεωρώ ότι ο βασικός άξονας της έρευνάς του ήταν η μελέτη του ανθρώπινου σώματος, του οργανικού σώματος του ηθοποιού πάνω στη σκηνή και οι δυνατοί κόσμοι που αυτό μπορεί να δημιουργήσει.
Το θέατρο είναι χαράμισμα, μια σπατάλη, αλλά είναι και μια κοινωνικά αποδεκτή δραστηριότητα. Είναι φαινομενικά μη παραγωγικό, αλλά δικαιώνει τη συλλογική δουλειά.
Όπου σήμερα, αποφασίσαμε να ξαναγνωριστούμε με δυο βιβλία στη σκιά μιας καραντίνας.
Όπου σήμερα ταξιδεύουμε στην Βραζιλία και συγκεκριμένα στους υγρούς και σκληρούς δρόμους του Ρίο.Ανακαλύπτουμε την συλλογή διηγημάτων Κι έτσι τότε εγώ απόμεινα δίχως το παιδί εκείνο.
Όπου σήμερα, γνωρίζουμε μια από τις σημαντικότερες φωνές της Βραζιλιάνικης λογοτεχνίας. Κλαρίσε Λισπέκτορ.
Η θεατρική μετάφραση έχει τους δικούς της κανόνες. Θέλει λόγο ρέοντα, να μην βάζεις τρικλοποδιές στον ηθοποιό.
«Είδος ανθρώπου υπό εξαφάνιση»: αναγεννησιακός πολυτεχνίτης, πολιτικό ον, αριστερός χωρίς αγκυλώσεις. Και συγγραφέας που, ωστόσο, δήλωνε θιασώτης της σιωπής·
Ο Γκαλδός εγκαινίασε το σύγχρονο ισπανικό μυθιστόρημα, συνδυάζοντας τη μυθοπλασία με τα ιστορικά γεγονότα, κάτι που έκανε στην πλειονότητα των έργων.
Όπου σήμερα, αποφασίσαμε να γνωρίσουμε τον συγγραφέα Φρήντριχ Ντύρενματ και τον δημοσιογράφο Ντανιέλ Σνεντερμάν. Η Βλάβη, Βερολίνο 1933.
Όπου σήμερα, αποφασίσαμε να κάνουμε την πρώτη μας «ποιητική» εκπομπή. Γνωρίζουμε την Άλντεν Νόουλαν και την Ιφιγένεια Ντούμη.
ενώ ο πιλότος τονίζει πάντα ~ ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα ~ Στην τουαλέτα υπάρχουν τρεις επιγραφές σε πέντε γλώσσες ~ που το απαγορεύουν