ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σειρά εκπομπών για τη λογοτεχνία που παρουσιάζει σημαντικούς ξένους συγγραφείς της εποχής μας. Σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα και παρουσίαση Ανταίοου Χρυσοστομίδη και Μικέλας Χαρτουλάρη.
Κάτοικοι του Macizο, μιας από τις περιοχές με την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα του πλανήτη, μιλάνε για την αντίσταση στις εξορύξεις χρυσού.
Η Μάγδα Κόρπη ο Θωμάς Καζάσης και η Μάιρη Μηνά διαβάζουν απόσπασμα από το βιβλίο «Ακόμα κι αν απομείνει ένας σκύλος» του Joseph Andras. Μια ποιητική αφήγηση του λιμανιού της Χάβρης που συνοψίζει πέντε αιώνες της ύπαρξής του.
Τα ποιήματα “Καραβάνι” και “Οι κουρτίνες” από την υπό έκδοση ποιητική συλλογή Όλα μ’ αρέσουν, της Ιφιγένειας Ντούμη, εκδόσεις Καστανιώτη.
Η ιστορία της ισπανικής επανάστασης όπως τη διηγούνται 30 πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριές της.
Αποχαιρετάμε τον βρώμικο και αμαρτωλό Θεό, υποτιτλίζοντας στα ελληνικά δύο πολύ σύντομα βίντεο που λένε πολλά για τον χαρακτήρα και το ταλέντο του.
Δυο λόγια από τον συγγραφέα Αλμπέρτο Προυνέτι για το βιβλίο “108 μέτρα. The new working class hero”, που κυκλοφορεί από τις Απρόβλεπτες Εκδόσεις. Πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιταλία το 2018 από τις εκδόσεις Laterza.
Kάτοικοι αγροτικών κοινοτήτων κοντά σε γιγάντια υδροηλεκτρικά φράγματα στην Κολομβία, μιλάνε για τις μεταβολές που αυτά τα έργα έχουν επιφέρει στη ζωή τους.
Είναι το καμάρι και η περηφάνια του προλεταριάτου· το κυριακάτικο αποκούμπι του.
Παρουσίαση βιβλίου: “Ιστορία και Ανθολόγιο κειμένων της Σύγχρονης Ισπανικής Λογοτεχνίας [20ός αιώνας]” του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου
«Η Γεροντοκόρη εκτυλίσσεται σε μια σοβαροφανή, στερημένη από κάθε φαντασία κοινωνία που εκπροσωπείται από τη συμβατική και αδιάφορη στα όρια της απάθειας οικογένεια των Ράλστον, ανθρώπους «αγγλικής αστικής καταγωγής».
Τζόρτζιο Αγκάμπεν και Φώτης Τερζάκης μιλούν στην Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ στα πλαίσια του διήμερου εκδηλώσεων/συζητήσεων (26-27 Νοεμβρίου 2021),
Ένα πειραματικό φιλμ εμπνευσμένο από το «Τορκί Μπαρ» του Νίκου Βεργέτη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΡΜΑ.
Είναι ένα εξομολογητικό, τρυφερό κείμενο. Μας δίνει μια εικόνα του ανθρώπου Ιουλίου Βερν, και μάλιστα του παιδιού που υπήρξε.
Βασισμένο σε δύο όνειρα, ένα του Louis Bunuel και ένα του Salvador Dali, ο “Ανδαλουσιανός σκύλος” αποτελεί πρώτα απ’ όλα το προσωπικό ημερολόγιο δύο από τις πλέον αναρχικές μορφές της τέχνης του εικοστού αιώνα.