Scroll Top

Kavafis project | Έρη Ζερβάκη & Βαγγέλης Μπουμπάκης

kavafisprojectzervakiboubakis

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι συμμετέχουσες κλήθηκαν να δραματοποιήσουν τον ποιητικό λόγο του Κ.Π. Καβάφη, και να τον εντάξουν σε ένα ευρύτερο θεατρικό πλαίσιο που ενσωματώνει την θεατρική παρουσία του ηθοποιού στο μοτίβο της σύγχρονης ζωής.

Η παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου είχε τίτλο για τα αλλού μη ελπίζεις (στίχος από το ποίημα Πόλις) και πραγματοποιήθηκε 1 & 2 Ιούνη 2024 στον πολυχώρο Comeet (Λουκά Πετράκη 3, Ηράκλειο Κρήτης).

Συμμετέχουσες | Έλενα Κενδριστάκη (Μακρυά), Εύα Πέτσα (Φωνές), Γεωργία Μαλαξιανάκη (Πόλις), Νατάσα Σακέτου (Πόλις) , Κατερίνα Στρέλε (Παράθυρα), Αλεξάνδρα-Γαρυφαλλιά Φαρδή (Απ’ τες Εννιά), Ιρένε Χατζάκη (Μονοτονία), Κωνσταντίνα Ψυλλάκη (Τείχη).

Πρωτότυπη μουσική | Έρη Ζερβάκη

*Η μουσική έντυσε την παρουσίαση/παράσταση, στο δίσκο όμως, ακούγεται η φωνή του Βαγγέλη Μπουμπάκη.

Συντονισμός/σκηνοθεσία | Βαγγέλης Μπουμπάκης

 

 

. . . 

 

Έρη Ζερβάκη | Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Βαγγέλη Μπουμπάκη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να ντύσω με μουσικές τη δουλειά του στο Empty Space Theater Lab , πάνω σε ποιήματα του Κ.Π.Καβάφη, σε μια σπουδή φοβερής αισθητικής, απαλλαγμένη απο κάθε περιττό, και μοναδικό κέντρο τον άνθρωπο, γυμνό, απέναντι στην αλήθεια της ψυχής του.

Βαγγέλης Μπουμπάκης | Πολλά ευχαριστώ στην Έρη Ζερβάκη που αφουγκράστηκε τα μύχια της ψυχής μου και μας παρουσίασε μια μουσική απαλαγμένη από συναισθηματισμούς και φιοριτούρες. Μουσική σε απόλυτη εναρμόνηση με το Καβαφικό έργο και τη θεατρική performance. Μια αργή και βασανιστική κάθοδο στα σκοτάδια της ανθρώπινης κόλασης. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στις συμμετέχουσες του εργαστηρίου για την κατάθεση ψυχής και το ολοκληρωτικό τους δώσιμο να φέρουν εις πέρας αυτήν την απαιτητική δουλειά.

 

. . . 

 

Τον δίσκο μπορείτε να τον ακούσετε και τον αγοράσετε από το παρακάτω link:

https://erizervaki.bandcamp.com/album/kavafis-project

 

 

 

 

. . . 

Η Έρη Ζερβάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Είναι απόφοιτος Γραφιστικής και Ιστορίας της Τέχνης , της Σχολής Βακαλό, και του Ευρωπαϊκού Ωδείου με Πτυχίο Πιάνου ενώ πρόσφατα αποφοίτησε απο το τμήμα Μουσική για την Εικόνα και τον Κινηματογράφο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το 2008 ξεκινάει να εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Μουσικό Καναλι 105.1 ενω αρχίζει να γράφει και ενορχηστρωνει μουσική για θεατρικές παραστάσεις με κάποιες απ’ αυτές να έχουν κυκλοφορήσει ως ολοκληρωμένα soundtracks.

Έχει συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό “Κύκλος Γέφυρες” του Μεγάρου Μουσικής για επένδυση σε ταινία animation καθως και σε εργαστήριο ηλεκτρόνικής μουσικής της ΕΛΣ.

Έχει κυκλοφορήσει προσωπικές της δισκογραφικές δουλειές ( https://erizervaki.bandcamp.com )

Παράλληλα σχολείται με τη συγγραφή με πρώτη έκδοση την ποιητική ιστορια “Θορυβοι” η οποια κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πηγή και βασίζεται στη δομή μιας Σονάτας.

. . . 

Ο Βαγγέλης Μπουμπάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1985. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στη Σχολή Τεχνολογικών εφαρμογών του Α.Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης. Την περίοδο 2015-2018 ήταν μουσικός παραγωγός της εκπομπής «Μνήμη της Πέτρας» στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm, μια εκπομπή για την ιστορία της μουσικής παράδοσης της Κρήτης ανά τους αιώνες. (Η εκπομπή αυτή έγινε προπομπός του Extreme Ways.)

Κατάρτιση, σπουδή και μελέτη επάνω στην τέχνη του θεάτρου με συμμετοχή σε παραστάσεις, σεμινάρια και εργαστήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από έλληνες και ξένους ηθοποιούς. Μαρία Σαριτσάμη και Αντώνη Διαμαντή, τον Πολωνό ηθοποιό Πσέμισλαβ Βασιλκόβσκι του κέντρου έρευνας Γέρζυ Γκροτόφσκι και Τόμας Ρίτσαρντς, την Ρομπέρτα Καρέρι και Τοργκέιρ Μπετάζ του θεάτρου ODIN (Δανία), με την Πολωνέζα ηθοποιό Ρένα Μιρέτσκα του θεατρικού εργαστηρίου του Γέρζυ Γκροτόφσκι, με την ηθοποιό Ιζαμπέλα Ούμπεντα του θεάτρου ODIN (Δανία). Master Class σεμινάριο με τον Eugenio Barba και Julia Varley. Επίσης από το 2021 συντονίζει το θεατρικό εργαστήρι the empty space που λαμβάνει χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Συμμετοχή στις εργασίες του κλινικού σεμιναρίου της Νέας Λακανικής Σχολής, «Οι ψυχώσεις στην τέχνη και στη ζωή».

Θεατρική Ζωή |  «Ορχήστρα» του Ζαν Ανουίγ ~ «Φαύστα» του Μπόστ ~ «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ένα γλάρο να πετά» του Λουίς Σεπούλβεδα ~ «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ ~ «Η φαρμα των Ζώων» του George Orwell ~ «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα ~ «Τα όργανα και τα τούμπανα» ~ «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ