Αντίο Ντιέγκο… / Ad10s Diego

adios

Αντίο Ντιέγκο… / Ad10s Diego

 

Αποχαιρετάμε  τον βρώμικο και αμαρτωλό θεό,* υποτιτλίζοντας στα ελληνικά δύο πολύ σύντομα βίντεο που λένε πολλά για τον χαρακτήρα και το ταλέντο του.

«Δεν μπορεί να συγκριθεί…»

Στο πρώτο βίντεο ο Γιουγκοσλάβος προπονητής Βούγιαντιν Μπόσκοφ, με μεγάλη πείρα στο καμπιονάτο, μιλάει για τον χαρακτήρα του Μαραντόνα και τη σχέση του με τη Νάπολη. Σε συνδυασμό με πολλά σύντομα πλάνα μπορείς από τη μία να θαυμάσεις το πόσο γενναιόδωρος και αλληλέγγυος άνθρωπος* ήταν, και από την άλλη να αναγνωρίσεις όλες του τις ανθρώπινες αδυναμίες συρρικνωμένες, ή τουλάχιστον τις αρσενικές αδυναμίες: ήταν γυναικάς, κοιλιόδουλος, πότης, απατεώνας, ψεύτης, φανφαρόνος, ανεύθυνος.*
Στο τέλος υπάρχουν κάποια πλάνα από το θρυλικό φιλικό ματς με την Ατσέρα, όπου ο Ντιέγκο, παρά τη κάθετη εναντίωση του προέδρου της Νάπολη, πήγε και έπαιξε μες στη λασπουριά ενός κατσικογηπέδου για να μαζευτούν λεφτά, για ένα παιδάκι που είχε προβλήματα υγείας.

 

 

«Έτσι κι αλλιώς θα το βάλω…»
Στο δεύτερο βίντεο μαθαίνουμε την ιστορία ενός από τα πιο δύσκολα και σημαδιακά γκολ που έβαλε με τη φανέλα της Νάπολη. Ή αλλιώς πώς με την αυτοπεποίθηση του πήρε πάνω του όλο τον ιταλικό Νότο και απέδειξε ότι δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα.

 

 

Αντίο, λοιπόν, στον πιο αγαπημένο αληταρά του κόσμου!

*Λόγια του Εντουάρντο Γκαλεάνο

 

Ευχαριστούμε την Ερυθρά Γκαζέτα/Gazzetta Rossa και τον Βαγγέλη Ζήκο για την παραχώρηση του υλικού καθώς και του συγκεκριμένου άρθρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ